BU SERGİLERİ KAÇIRMAYIN!

Sahipsiz duvarlar, modern dünyanın dinamiklerine karşı bazen bir direniş, bazen alternatif bir ifade alanı olarak kendilerini gösteriyor. Alper Bıçaklıoğlu 7. kişisel sergisi “Duvarlarda Saklı” ile modern kent duvarlarının parçası haline gelen, çoklu kültürel ve politik içerikleri afişleri çağdaş sanat bağlamında yeniden yorumluyor. Renk-doku-malzeme ve figürasyon ilişkisini, son derece etkileyiciliği bir biçimde sunuyor sanatçı.
Çalışmalarında Yeni Avangard ve Pop Art’ ı bir arada kullanarak çağdaş sanat dünyası için yeni ve kullanışlı kapılar aralayan Bıçaklıoğlu’ nun “Duvarlarda Saklı” isimli sergisi 1 Mart 2016 –2 Nisan 2016 tarihleri arasında, ALAN İstanbul’ da izlenebilir.alper-sergi-poster1-e1456496719700

‘Hangi Güneş Seyre Daldı Rüyanı’ ismini, Charles Baudelaire’in “Hangi güneş seyre daldı onun son rüyasını?” dizesiden dönüşümle alan, Ergin Çavuşoğlu’ nun üçüncü kişisel sergisi ise RAMPA’ da 10 Mart – 7 Mayıs 2016 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçı sorunun karşıladığı metaforik sarhoşluğa dikkat çekerken, insanlardan çok objelerin ve fikirlerin devinimine yer veriyor. Zamansallığa ilişkin ya da yersiz hale gelmiş mekânlar Çavuşoğlu tarafından özellikle ön plana çıkarılıyor. Önceki çalışmalarından da bildiğimiz üzere video, heykel, resim veya fotoğraf gibi farklı disiplinlerde ürettiği eserleriyle, gündelik olandaki güzelliği görmek ve kutlamak adına izleyenleri bir tür Dadaist ilahiye davet ediyor.

‘‘Osmanlılar ve Avrupalılar: Geçmiş Zamanlar ve Olasılıklar” sergisi 4 – 27 Mart 2016 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Tek Kubbe Salonu’nda!
Belçika’nın önde gelen sanat kurumlarından biri olan BOZAR’ın liderliğinde, altı sanat kurumunun ortaklığıyla, Osmanlılar ve Avrupalılar: 500 Yıllık Kültürel İlişkiler Üstüne Düşünmek adlı projenin İstanbul ayağı olarak gerçekleşen serginin küratörlüğünü ise Beral Madra üstleniyor. 2012 yılında hayata geçirilen Osmanlılar ve Avrupalılar, 500 Yıllık Kültürel İlişkiler Üstüne Düşünmek başlıklı proje, Avrupa ve Türkiye’nin 500 yıllık ortak kültür hazinesine yolculuk yapmak ve kültürel ilişkilerin yeniden düşünülmesini sağlamayı amaçlıyor. Avrupa Birliği Kültür Programı’nın desteğiyle düzenlenen sergide Erol Eskici, Leone Contini, Eda Gecikmez, Mary Zygouri, Driant Zeneli ve Naci Güneş Güven’in çalışmaları görülebilir.

Sanatseverleri kültürler arası yolculuğa çıkartan diğer bir sanatçı da Ahmet Polat. Türkiye’de ve ağırlıklı olarak Hollanda’da çalışmalarına devam eden sanatçı geçtiğimiz günlerde “A Bridge Too Far” isimli sergisi ile X-ist’te! Çok kültürlü kimliğinin bir yansıması olarak iki farklı bakış açısını işlerine taşıyan ve gözlemlerini bu avantajı kullanarak yapan Ahmet Polat’ın espiril, ironik ve bir o kadar güçlü kompozisyonlarını 2 Nisan tarihine dek mutlaka görmenizi tavsiye ederim.


print